Ako si vybrať správny závesný systém?

Ako si vybrať správny závesný systém?

Ako si vybrať správny závesný systém?

Rozhodujete sa, aký závesný systém bude najvhodnejší pre Váš interiér?

Hľadáte skôr niečo dekoračné alebo vám ide o funkčnosť a praktickosť? Je váš interiér skôr moderný a minimalistický, alebo historický, romantický či tradičný?
V našom štúdiu nájdete veľký výber kvalitných – moderných či klasických závesných systémov v rôznych prevedeniach.

Matné, lesklé, biele, strieborné, zlaté, medené, bronzové, patinované alebo čierne a k nim nespočetné množstvo komponentov v podobe koncoviek, konzol, úchytov, dekoračných krúžkov, spon či klipov. Všetko vieme nakombinovať na mieru podľa Vašich predstáv a samozrejme aj profesionálne namontovať. Pri výbere vhodného závesného systému zohráva hlavnú úlohu niekoľko faktorov:

-Štýl interiéru
-Funkcia
-Na elektrické ovládanie
-Do atypických priestorov (oblúkové okná, šikminy)
-Rímske alebo klasické rolety, tiež aj na elektrické ovládanie
-Klasické garniže v kovovom prevedení v rôznych farbách

TYPY ZÁVESNÝCH SYSTÉMOV:

Hliníkové koľajničky

Sú veľmi často používané závesné systémy. Montujú sa buď do stropu, alebo aj na konzoly zo steny. Dajú sa ohýbať do poloblúkov a rôznych atypických tvarov, skryť do podhľadov alebo ník.

Sú aj na elektrické ovládanie, dajú sa napojiť aj na inteligentný systém Vášho domu, bytu či kancelárie.

V ponuke sú v rôznych farebných prevedeniach.

Koľajničkové systémy s osvetlením na diaľkové ovládanie – NOVINKA

S týmto závesným systémom vieme docieliť zaujímavú atmosféru, kde si volíme farebné kombinácie podsvietenia záclon, či závesov a tým navodíme požadovanú atmosféru podľa našej nálady.

Garniže

Pokiaľ klasické garniže sú skôr dekoračné, koľajničky sú skôr technickejším riešením.

Široká ponuka garníž v rôznych farebných prevedeniach, ktoré vieme krásne doladiť s doplnkami v interiéri. Sú strieborné, zlaté,medené, bronzové, čierne, patinované – matné či lesklé s rôznymi dekoračnými koncovkami, ktoré priamo súvisia so štýlom daného priestoru.

Rímske rolety

Sú zaujímavým doplnkovým závesným systémom, kde sa používajú materiály, ktoré sa skombinujú so závesmi. Veľmi často sa používajú v kuchyni, kde sú záclony a závesy menej praktické, ak je okno nad kuchynským pultom. Skombinujú sa s materiálmi závesov, alebo aj záclon, ktoré sú použité na ďalších oknách v priestore (jedáleň, obývačka).

Dvojité rímske rolety – NOVINKA

Sú ako klasické rímske rolety, ale vieme na jedno ovládanie dať aj záclonovinu aj závesovinu. Čiže na oknách, kde nie je možné použiť klasický závesný systém, napr. v kuchyni, sú ideálnym riešením. A takisto aj v detských izbách, kde je písací stôl pod oknom.

Aká má byť správna dĺžka závesného systému?

Minimálna dĺžka závesného systému sa spravidla počíta ako šírka okna plus 15-20cm na každú stranu (min.10cm). Ak máme okno/okná menšie, je vhodnejšie zvoliť dlhší závesný systém, pre optické zväčšenie okna. Najluxusnejšie vyzerá garniža cez celú šírku miestnosti – nevytvára zvýrazňujúci komponent a nezmenšuje veľkosť okna a miestnosti. S dĺžkou súvisí aj správny priemer tyče a počet konzol, aby nedošlo k priehybu.

S výberom najvhodnejšieho riešenia pre Váš interiér Vám radi pomôžeme a odborne poradíme v našom štúdiu alebo priamo vo Vašom interiéri